Een weekplanner voor de vergeetachtige man en zijn huishoudtaken…

Sinds mijn vrouw me een weekplanner (speciaal voor de ‘man’) heeft gegeven gaat het al beter. Maar hiervoor was het vooral chaos in huis… Drie rondslingerende to do lijstjes 🗒, of op donderdagochtend verrast worden door een tandarts afspraak. Ja, natuurlijk hebben we een agenda, maar na een maand gaat die bij mij al uit het oog en uit het hart en begin ik weer met freestylen. Vroeger werkte dit misschien wel, had ik alleen met mezelf te maken, maar nu, in een fulltime gezin 👨‍👩‍👧‍👧 wordt dit toch een lastig verhaal. Spraakles voor de één, zwemles voor de ander, een partijtje hier 🎁, een afspraak bij de dierenarts daar. En dan heb ik nog niet eens de dagelijkse klusjes zoals de afwas, stofzuigen en de was genoemd!

Een papadag én een opgeruimd huis, kan dat?

Als parttime werkende man heb ik twee papadagen in de week. En dan is het meer dan logisch dat ik een deel van de huishoudtaken op me neem. Gaat dat als vanzelf? Vanzelf niet! Maar hoe zorg je er als man nou voor dat je papadag niet zo chaotisch verloopt? En dat je vrouw, na een dag hard werken, niet mopperend thuiskomt omdat het zo’n enorme bende is? Die vraag: ‘Maar wát heb je nou eigenlijk allemaal gedaan vandaag?’ wil je natuurlijk liever voorkomen.

De uitkomst is simpel: een weekplanner voor de man

Ik kan wel zeggen dat de weekplanner voor mij echt een uitkomst is. Hij hangt bij ons aan de muur in de woonkamer. Ik kan gauw even iets invullen 🖊 of afvinken en met één blik zie ik meteen wat er de hele week allemaal te doen is. Voor mij, iemand die denkt dat hij niet warrig is, maar toch alles vergeet, is het écht heel handig. En daarmee voor mijn vrouw ook, want dat scheelt haar weer zeuren (of uh nee: vragen 😉 ) of ik een bepaalde taak al af heb of niet. Want die huishoudtaken: ik zie ze eerlijk gezegd soms gewoon niet.

Voor alle kinderen een andere app…

Naast het huishouden en alle andere afspraken krijgen we voor de kinderen ook nog eens allerlei verschillende apps. De ene zit op de basisschool 🏫 en gaat naar de kinderopvang (welkom: twee verschillende apps). En de andere zit net op de middelbare school en ja, je raad het al: weer allerlei andere apps en inloggegevens. Als ouders worden wij hier eerlijk gezegd behoorlijk moe van. Gelukkig kunnen we nu alles op één plek zetten. Heeft de ene een speciaal paasontbijt en moet er een bord, beker en bestek met naamlabel mee naar school die ochtend? 🍽 Dan hup: meteen noteren op de weekplanner!

💡 Papa pro-tip! Dan heb ik nog een handige tip voor het onthouden van al die verschillende inloggegevens op allerlei apps: gebruik hiervoor ons handige wachtwoordenboekje!

Minder ruzies en stress over het huishouden

Het klinkt misschien wat overdreven, maar een gebrek aan planning en structuur in je huis kan veel impact hebben. Ruzies, stress, gewoon een vervelende sfeer in huis omdat dingen niet gedaan zijn of worden vergeten. En zo’n vervelende sfeer slaat ook over op de kinderen want, vergis je niet, die voelen alles haarfijn aan! Doe jezelf en je hele gezin een plezier en zorg voor wat meer structuur. Een opgeruimd huis 🧹 en hoofd is voor iedereen fijn en geeft weer lekker ruimte om te genieten van het leven en elkaar. Bij ons heeft het in ieder geval geholpen!

Een planner waar je je als man niet voor hoeft te schamen

En wat ook wel fijn is aan deze weekplanner ‘voor de man’, in het huis waar al een roze bank, roze wasmachine, roze vaatwasser en roze behang is, (ja, met 3 meiden vs 1 jongen zal je het weten ook) geeft deze planner me toch nog iets van mijn waardigheid terug. Want hij is gewoon lekker neutraal en overzichtelijk: zwart-wit. Dus tja… gelijk heeft ze wel, die vrouw van mij. Het is een weekplanner die ook geschikt is voor de man.

Doe je vrouw een plezier en probeer die planner gewoon!

Dus, ben jij een man die zijn papadag altijd chaotisch laat verlopen? Of misschien wel een gefrustreerde vrouw die na een dag hard werken een huis vol bende aantreft? Dan zou ik zeggen: probeer onze weekplanner ‘voor de man’ gewoon eens. Al zorgt het er maar voor dat er wekelijks standaard zonder ‘gedoe’ één huishoudtaak 🧽 gedaan wordt, dan heb je er al profijt van!

De weekplanner en andere handige planners vind je hier!

Ik fotografeer alle producten, schrijf blogs en help met inpakken!

Vergelijkbare berichten