| |

Geluk zit in een klein boekje: (mijn jaaragenda), en ongeluk in een klein hoekje 😉

De decembermaand 🎄🥂 is een periode waarin de verplichtingen zich opstapelen en ik, dankzij mijn jaaragenda, mijn hoofd nog net aan boven water weet te houden. Het lijkt dit jaar wel alsof 2024 zich al aandient voordat ik überhaupt een kerstkransje heb kunnen eten!

Ik kan niet zonder mijn jaaragenda!

Ik zou niet weten hoe ik zonder mijn jaaragenda door het leven moet gaan. Op sommige momenten, wanneer het lijkt alsof alles tegelijkertijd geregeld of afgesproken moet worden kan ik echt vervult worden van de stress. M’n moeder die appt of ik haar met iets kan helpen, school heeft een bijzondere activiteit gepland: of we kunnen helpen als vrijwilliger. En terwijl ik langs een mand met natte was loop 🧺, (die gisteravond al opgehangen had moeten worden), kijk ik op de klok en denk ik: shit, ik heb nog maar 45 minuten om die ene werktaak die eigenlijk 1,5 uur van mijn aandacht nodig heeft, goed af te ronden…

Naast dat ik, als werkende moeder, eigenlijk gewoon te veel moet dan menselijk gezien mogelijk is, moet ik het allemaal ook nog gestroomlijnd plannen. Want voor je het weet heb je een dubbele afspraak of toegezegd de kinderen ergens naartoe te brengen, maar is je man die dag weg met de auto 🚗 (als je er net als ons ook maar één hebt). Herkenbaar?

Loopt het anders? Dan plan ik het opnieuw in

Mijn jaaragenda fungeert letterlijk als een gids door een doolhof van plannen. Heb ik een taak niet af of komt er iets tussen? Dan plan ik het direct op een later moment weer in. Zo kan het snel weer uit mijn hoofd. Helaas: het is niet af of het loopt uit. En dan laat ik het los. Een stukje rust die mijn agenda me op dat moment kan bieden. Het staat op de planning voor wanneer ik er wel weer tijd voor heb. Jammer genoeg zijn het bijna wel altijd de werk of privé dingen die ik zelf nu juist het belangrijkst vond of graag wilde die dan uitgesteld worden… Hoe kan dit nou toch anders? 🤔

Wat wil ik zelf eigenlijk in 2024 bereiken?

Zoals ik hierboven al omschreef, zonder agenda is het voor mij sowieso geen doen. En mijn jaaragenda staat, nog voordat het nieuwe jaar is begonnen, alweer vol met afspraken en verplichtingen. Toch wil ik de jaarwisseling gebruiken om even stil te staan bij wat ik het komende jaar eigenlijk allemaal wil bereiken. En is het ook een mooi moment om terug te blikken naar het voorgaande jaar. Wat heb ik in 2023 gedaan waar ik trots op ben? Wat had beter gekund? Waarom heb ik bepaalde doelen niet behaald? 💭

Maar de kans is groot dat jij, net als ik jarenlang deed, überhaupt geen tijd neemt om na te denken over jaardoelen. En dus ook niet over hoe je deze gaat behalen. Je leeft je drukke leven en bent blij als je er, zonder al te veel kleerscheuren, weer doorheen gekomen bent. Toch?

Werken met jaardoelen en prioriteiten stellen

In 2022 ben ik voor het eerst een aantal jaardoelen gaan opschrijven. Zowel zakelijk als privé. En dat heeft me heel erg geholpen meer te kiezen voor datgene wat ik écht belangrijk vond. Prioriteiten stellen dus, in plaats van steeds maar weer meegesleurd te worden in de ratrace. In 2023 besloot ik: dit wil ik verwerken in de HEE Goodies jaaragenda van 2024. Als het mij zo heeft geholpen, dan is dit vast ook van meerwaarde voor mijn klanten! ✨

Maak een vijf jaren plan!

Wat is er dit jaar veranderd t.o.v. de vorige jaaragenda? Nou: naast de gebruikelijke horizontale indeling heb ik het opschrijven van je Motivatie, Jaardoelen, Kwartaalreflecties en een Jaarevaluatie toegevoegd.
Het maken van je Motivatie begint met de vragen:
– Waar wil ik over 5 jaar staan?
– Waar wil ik over 3 jaar staan?
– Waar wil ik over 1 jaar staan?


Vijf jaar lijkt nog heel ver weg, maar als je het steeds dichterbij laat komen, besef je al snel dat je nú aan de bak moet als je deze (meestal grote) doelen wilt behalen. 🚀

Jouw belangrijkste jaardoelen worden haalbaar

Na het invullen van je Motivatie ga je jouw 10 belangrijkste Jaardoelen opschrijven.
Je omschrijft het doel zelf (bijvoorbeeld 5 kilo afvallen) en schrijft daaronder 6 kleinere deelstappen. Dit kan in het geval van 5 kilo afvallen zijn: ‘ik ga twee keer per week sporten’ of ‘ik ga mijn calorieën tellen met behulp van een app’. 🍎
Wanneer je grote doelen in kleinere deelstappen opdeelt worden ze ineens haalbaar!

Terugblikken en vooruit kijken met een Kwartaalreflectie

Na elk kwartaal is het tijd voor een Kwartaalreflectie. Het is dan tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. Je vindt hier een aantal vragen die je op weg helpen, zoals:
– Wat was het hoogtepunt van de afgelopen periode?
– Welke doelen heb ik het afgelopen kwartaal bereikt?
– Mijn doelen voor het komende kwartaal zijn:


Door het invullen van deze pagina wordt je herinnerd aan je Jaardoelen, en uiteindelijke grotere doelen (je Motivatie). Ze helpen je weer even bewust te worden van waar je allemaal mee bezig bent. En gaat het even minder goed? Dan heb je weer een volgend kwartaal om het goed te maken! Nieuwe ronde nieuwe kansen! 🍀

Dit jaar niet overleven maar leven!

Dus, wil jij in 2024 meer leven in plaats van overleven? Heb je grote dromen, wil je bijvoorbeeld een groot spaardoel behalen, of misschien wel meer winst maken met je bedrijf? 💰 Ook hierbij kan mijn jaaragenda je helpen. Of het nu om werk of privé zaken gaat, het is belangrijk om stil te staan bij waar je naartoe gaat. Wil je bepaalde doelen behalen? Dan moet je niet alleen maar dromen, je moet het ook gaan doen! Vandaar de quote op de cover van de agenda:

Bestel jouw jaaragenda snel via: heegoodies.com!

Ik heb alle producten met veel liefde vormgegeven en bedacht!

Vergelijkbare berichten